Sunday, February 28, 2010

this is so Korean


oh, hello to all. akhirnya, bisa update jugak. HAHA. okeh okeh.

SOLBI SAY NO MORE PLASTIC SURGERY

Kini, Solbi rasa berpuas hati dengan rupanya dan tak mahu lagi membuat plastic surgery. Solbi mengakuinya sendiri dalam rancangan Come To Play pada 15th Feb 2010 lepas.

I never want to go under the knife again … But I don’t regret any of the procedures I’ve received in the past … I feel bad for my parents. This is the face that they gave me but I kept making changes to it … But now I am comfortable with the way I look."

SHINEE PULA SELEPAS CN BLUE

Bebaru ni, timbul pulak issue manager SHINee mengasari fan girl SHINee. OMG. last sekali hari tu, manager CN Blue yang mengasari, ni SHINee pulak dah. Haissh. Ape korang rasa kalau tu diri korang? Kurang asam gila.

SM Entertainment responded, “It seems this SHINee video is from their schedule during August of last year. We apologize to fans for this sort of unbelievable behavior. We will do everything in our power to prevent such incidents, and of course at the company level all managers will comply. Again, we are deeply sorry.”

WAJAH JUNG YONGHWA ZAMAN MUDE MUDI

Muka dia macam Rain pun ade sikit. HAHAHA XD

HAPPY 3RD ANNIVERSARY WG!

haha, sorry lambat wish but walaupun mereka akan kehilangan sunmi, namun WONDERFULS masih merasakan Sunmi adalah salah seorang ahli WG untuk selamanya. Untuk pengetahuan korang,pada 11 Feb lepas, seramai 5000 messages diterima melalui twitter apabila #3Years1Wonder menjadi TT di twitter. cayalah!

SOEUL COUPLE TAK SEMESRA DULU?

dalam satu variety show baru baru ni, Kim So Eun memberi penjelasan berkenaan hubungan nya dengan Kim Bum yang kelihatan tak semesra dulu. apa kes?

After the drama ended, our relationship became kind of awkward because of all the scandals. Although we still have a good relationship like in the past, we couldn’t contact each other in the aftermath of all the scandals. Even when we meet at the tv station, it becomes very awkward between us."

Ape ape pun, SoEul couple is always the best kan kan kan ? :)

SNSD SEOHYUN PALING ....

dikehendaki oleh para peminat untuk memberi mereka hadiah sempena graduation day. OH YEAH!nampaknya, minah ni memang popular semenjak join WGM. atau dia memng dah super popular tanpa YongHwa?

SNSD SUPPORT SIWON!

oh yess, mereka akan muncul untuk drama terbaru Siwon iaitu Oh My Lady as cameo sahaja. Ini khas nak tunjukkan bahawa mereka support rakan artis mereka. OHHH :) bagus bagus

SEOHYUN DAN YONGHWA SETIA!

hahah, mereka kan pasangan muda WGM. haha. mereka dikhabarkan masih memakai couple ring walaupun ketika membuat persembahan. nampaknya, masing masing masih loyal. HAHA



2PM CRAZY4S MV



10 TAHUN,AKHIRNYA...

AKHIRNYA Jang Nara graduate jugak. lama gila. ni semua disebabkan jadual padat dia la ni. HAHA. tahniah Jang ssi :)

SPONGE BAND IS HERE

ni merupakan lagu debut mereka iaitu Can't Hear You. ohh, semua perempuan kecuali seorang lelaki? WOW! jom dengar.suara boleh tahan! HAHAAH. SUKA SUKA :D



YURI DAN DANIEL HENNEY BERSAMA!

oh yes, mereka bersama untuk Biotherm CF! mereka nampak sesuai kan kan kan. sebab Daniel macam orang kaya dan si Yuri macam biasalah sentiasa anggun ^^

NARSHA RELA!

haha demi ideal type nya narsha mengeluarkan statemnet ni.

“Recently, there is one person who introduced me to a whole new world.” Narsha continued, “I received something that no person could receive,” and “If he was my boyfriend, I would piggyback him everywhere.”

ohho, dia kan suka gila dekat Kang Dong Won. OHHH.

OK PIG LAGI HEBAT DARI OK TAECYEON?

hahaha, siapa pula Ok Pig? It's Kang Ho Dong. HAHA. Kang Ho Dong telah menggantikan Taecyeon untuk sebuah persembahan dalam sebuah rancangan kegemaran ramai, 2days 1 night. hahaha ^^ dengar khabarnya, Kang ni berusaha bersungguh sungguh untuk persembahan khas bersama Baek Ji Young ni. WOW!cayalah Ho DOng :)

GOO HYE SUN's MAGIC

oh yes, dia sedang sibuk mengarahkan filem terbarunya iaitu Magic. haissh, berbakat betul lah minah ni. aigoo

KIM SO EUN LAAAAH

oh wow,ni adalah photoshoot minah ni untuk majalah Vogue(Korea) .lain macam muka dia. aissh.
ni pulak untuk majalah ELLE.

GONG YOO UNTUK COSMOPOLITAN

WOOT WOOT, HOT!HAHAHAH

SUPER JUNIOR HEECHUL IS..

Heechul adalah F(x) Sulli? HAHAHA. SUJU's cinderella memang dah tak ade kerja daah. PUHAHAHAHA ♥

2PM WOOYOUNG TAK DIRESTU

ohhhhhhm anak ikan Ashie merangkap kekasih saya. HAHA. wooyoung revealed bahawa dia tidak mendapat restu dari ayahnya untuk menjadi penyanyi untuk 2 tahun. waaah, kesian you sayang. HAHA.Oleh kerana itu, wooyoung pun rela menulis surat selama sebulan sebanyak 3 kali dan akhirnya ayahnya setuju. ooooo.

ONEW ADALAH PELAKON

bakal menjadi pelakon! mamat ni dikhabarkan akan join sebuah pementasan bertajuk Brothers Were Brave dan dengar khabarnya, tiket tu hot selling al maklumlah, leader SHINee berlakon. HAHA

ANNE IS NEW

oh try try. new singer again!



JAEBEOM;NOT 2PM

walaupun ramai mintak dia kembali, at last dia tak kan kembali. AISHH, walaupun ramai protest, mampukah JYPE membawanya kembali?

SUPER JUNIOR UNTUK YAMAHA

Super Junior merupakan duta untuk Yamaha Fino iaitu motosikal mini. well, benda ni agak popular di Thailand so tak pelik lah kalau Super Junior memang popular kat Thailand :)



EUNHYUK;OH NO SWINE FLU?

eunhyuk disahkan ada swine flu. so dia akan dikuarantin dari apa apa majlis termasuklah SNSD encore concert. mintak mintak cepat sembuh so boleh join SUPERSHOW 2 KALAU TAK MENANGIS SHINYI.

MC MONG CEDERA


niat hanya nak buat persembahan, namun pada akhirnya wajahnya tercedera. dengar khabarnya, mamat ni telah menerima 5 jahitan apabila lukanya sedalam 2-3 mm.OMG
When MC Mong first got injured, he wasn’t able to feel any pain so he just went up on stage. However, he was dripping so much blood that the audience got surprised. Despite his injury though, he was smiling and assuring the audience that he was okay.”


Mong ahhh, get well soon!

HAAAAAAAAAAH,PENAT :)

ape pendapat korang pasal artis Korea lately? HMMMM

han eba

credit: allkpop

2 comments:

◕‿◕cik hani zain◕‿◕ said...

mka solbi dh x cute mcm dlu =(

hani die-hard-fan seoulmate!

siwon oppa cute! ^^

hani pun mnat kang dong won! =p

jeles ngan goo hye sun!bnyk btul bkat dia! =D

kim so eun cute gler!

han eba said...

^^ muka solbi sangat pelik