Tuesday, February 23, 2010

when Han meet Donghae SP part 1

'oh hye, saya ada di sini, Mesia Mesia.HAHA'-FAKE DESCRIPTION

cerita ini adalah rekaan semata mata oleh penulis. HAHA. jangan percaya sangat, budak ni memang suka berfantasi. HAHA. its good its good. are you ready? GO!

shinyi: hari ni nak telefon Han. dah lama tak jumpa dia. HAHA. alang alang cuti, ajak keluar lah.*mendail
Han: hell O
shinyi: assalamualaikum!
Han: HAHAHA, wassalam. yeah, ada apa wanita bisa jahat 2? *sengih sengih
shinyi: wanita bisa jahat 1 ape kabarkah?
Han: banyak pulak kau. terlampau baik baik baik sangat. HAHA *smile
shinyi: mahu kawinkah? *ketawa
Han: kawin? apekah? HAHA. ape kau ngarut ni?*pelik
shinyi: habis tu, macam gembira je.*pelik balik
Han: hahahaha, cuti lah weyh. baik laa. tak da banyak kerja. kalau tak assignment banyak macam bilangan peminat Super Junior *teringat Donghae
shinyi: uissh, DH tak ade email kah?*teruja
Han: tak *sad
shinyi:err, kita jumpa nak. tempat biasa. HAHA. ajak shinryu sekali. hazye pun.
Han: esok?
shinyi: oh yess *
Han: okaay sayang
shinyi: bye wanita bisa jahat satu!
Han: bye!

KEESOKAN HARINYA

Han: I miss Donghae. Haisshs. tak boleh tak boleh. *pukul pukul kepala.
shinryu: oi oi, saya kekasih Jisung.
Han: HAHAHA, kekasihlah sangat! *gelak
shinryu: sihat? *senyum sepanjang masa
Han: badan sihat, hati sihat, otak tak * FUHH
shinryu: dah lama dah tahu otak kau tak sihat. fikir la benda benda sihat sikit, aisssh*mengeluh
Han: selalu sangat dah fikir. btw, I'm not shinyi ehh. dia yelah, benda benda tak sihat je. *HAHA
shinryu: agak aah. macam eunhyuk dia* HAHA
shinyi: uissh, kutuk orang* bengang
shinryu:alamak, kantoi*muka terkejut beruk
Han: sebab dah nampak kau kat entrance tu, saje je nak bagi kau bengang.*HAHA
shinyi: ciss, HAHA. hazye mana?
Han: tak datang kot. budak tu nak pergi berjoli dengan kekasih dia. bajet ouh, muka macam Siwon *jeles
shinryu: malangnya, kekasihku tidak seperti Jisung* mengeluh
Han: dah lama tahu daaaah.muka macam salman khan kot.*HAHA
shinyi: HAHAAHAH.mana pulak salman khan. HAHA.kekasih dia la sangat mamat tu. bukan lah,tapi muka macam Siwon tu memang ada*jeles
Han: dah jadi kekasih dah *HOOOYEAH
shinyi: uisssh, tak adil *sad sad
shinryu: amacam Donghae sayang kau? tak ada khabar? hello, ape kelas salman khan?*grrr
Han: itulah masalahnya. busy sangat kot. ciss, kita dah email dia balik, dia tak balas pun.*SAD
shinyi: busy kott.
Han: siapalah diriku padanya?* sad sad sob sob
shinyi: special!
shinryu: fan!
Han: haha, yelah! macam ape je? special laaah sangat. HAHA, padahal layan sama je. HAHA* geram
shinyi: tak sama laah. dia layan kau lain je.
shinryu: agak ah. HAHA * SENYUM
shinyi: dah dah,lupakan si Mokpo tu, kita nak date bertiga esok kat mana?
shinryu: Han datang KL Sentral la. pergi Sungei Wang. okay?
Han: okaay kot.den bawak keta je la*teruja
shinyi: macam tu ke? okey, kau amik kiotrang kat KL Sentral.
Han: MAN! amik kat rumah cukup. nak suruh den singgah singgah pulak * pelik
shinyi: kitorang ade hal la esok. so, tu yang suruh kumpul kat sana. HAHA*smile smile
Han: okay lah kalau macam tu. jangan lambat eh. kalau tak, mati* HAHAHAAH evil gila
shinryu: ait ait kapten :)

ESOK

Han: weyh, mana korang? HAHA, den dah kata semalam jangan lambat *marah
shinryu: ni ha, shinyi ni dia kata sakit perut. dia tak nak pergi. nak stay rumah kakak dia.
Han: weyh korang, eden dah sampai dah la.*bengang
shinryu: sorry,sorry sangat.
Han: kau tak datang?
shinryu: nak pegi macam mana? dia sakit perut. tak akan la nak suruh aku pergi sorang sorang kott *pelik
Han: aissh, eden kat sini sorang sorang boleh pulak? *aisssh
shinryu: emm, aku rasa, kau tak payah la tunggu kitorang.
Han: kenapa korang kejam gila ni? eden penat drive. haisssh *sad sad
shinyi: sorry Han * suara semacam
Han: fine la.*bengang.
shinyi: nanti cerita kat kitorang tau. bye*sambil jerit ouch ouch
Han: cerita? hello hello.*pelik

*segera berjalan keluar dari KL Sentral.keadaan sesak.tiba tiba terdengar satu suara

"yes, thank you. I saw her. She's in front of me.

*bulu roma meremang. OH MY GOD, siapa belakang eden ni? ape kes? segera menoleh.bagaikan tak percaya. muka super beruk.

Han: who are you? *mamat bermisai dan berambut kerinting
DH: an nyeong Han ssi *smile sambil membuka lekatan misai
Han: D..D... *cuba bercakap namun gagal. sah GAGAP
DH: HAHAHA, what happen? HAHA.no no, don't have to say anything* smile sambil hulurkan handphone
Han: hello*pelik
shinyi: HAHAHA, suka lah tu *gelak gelak.kedengaran suara shinryu juga
Han: korang..
shinryu: sorry,HAHA. kau kan rindu dia. hari ni date lah puas puas. HAHA.
Han; ha? eh, korang...
shinyi: weyh, banyak bil nanti. HAHA. bye *ayat kegemaran Han bila call henfon shinyi+ shinryu
Han: hello. hello. *DH mengambil handphone
DH: waeyo? *pelik
Han: haha,nothing.but, how come you and..
DH: HAHA, let me ask you something*smile
Han: what? wait, can you slap me? I'm dreaming or what? Real? No?
DH: slap? chongmal?
Han: yes,slap.
DH: *PANG!
Han: ouch! apayo! *kelihatan beberapa mata memandang
DH: mian*rasa bersalah
Han: why so sudden, you slap me ha? *bengang
DH: you ask me to slap you.
Han: really?*pelik
DH: isanghada ee sarami (orang ni pelik)*HAHA
Han: but, you don't have to if I ask you! *marah marah
DH: oh,then you want me to kiss you? or if you say you don't want to marry me, means that you want to marry me?
Han: kiss? no no , I don't need it. marry? HAHA,err,come on, I'm your special fan! HAHA *AWKWARD
DH: maybe I should change it. special GF. *sengih sengih
Han: HAHAHAHA*segan segan
DH: eh, bring me to your house. so I can meet your parents.*smile
Han: wait, are you Donghae? real Donghae?
DH: yes, your lovely Lee Donghae from Mokpo,Jeollanam *HAHA
Han: Jahanam? *HAHA
DH: Jahanam? ani, jeollanam ya, jeollanam.*cuba betulkan padahal memang saja cakap Jahanam
Han: aaah, but why you want to meet my parents?*weird
DH: have something to ask. but, this is really important* muka penuh curiga
Han: no, my father will kill me. bring someone,HOME.a GUY.
DH: he knew me right.eh, wait, why we're still here? bring me to any restaurant.
Han: ooh, okaay.but, you must wear like this. AHAHAHA, you look weird Donghae nim* teringat Lee Minho
DH: maybe, I should do my hair for real. can you imagine? Gu Dong Hae* HAHA, gelak sorang sorang.
Han: isanghaeyo *smile

*Selepas selesai minum di restoran, dalam perjalanan pulang

DH: you want to know how right? *muka jahat
Han: about what?
DH: aissh, how I can contact Shinyi. and meet you today! *teruja
Han: please 'tell me' then.*muka bangge.
DH: do you remember something?*TELL ME
Han: what?
DH: 'tell me'.*LAGU WONDERGIRLS
Han: tell you what?
DH: my phone ringtone, 'tell me'.
Han: I don't understand *buat muka comel
DH: how come you forget that. that's how we meet again*sad
Han: HAHA, forgot.SERIOUSLY* evil evil
DH: you make me sad. stop here, maybe, I SHOULD GO HOME. *merajuk
Han: how can I forget? you tried to sing that song, but failed.*HAHAHA
DH: tease me?
Han: HAHA, this is how special fan bully their idol*smile
DH: this is like a couple. we're not couple. *sengih sengih
Han: aigoo, michosso michosso * segan segan
DH: haha, can I sing that song? *muka comel
Han: tell me?
DH: your favourite song. My Everything.*HAHA
Han: tell me first~* nak tahu pasal hal contact Shinyi.
DH: okaay okay, tell me tell me te te te tell me, neoreul saranghandago...
Han: wait, why you sing that song? *weird
DH: you ask me to.*menjadi semakin pelik.
Han: aigoo, I mean tell me how you can contact with Shinyi. *PUHAHAHAHAHA
DH: laugh? HAHA. I love to see this. smile, laugh. HAHA. okaay, like this. last time, eunhyuk gave me her email. I mean shinyi email.so, I asked eunhyuk to ask shinyi about you as I'm so busy and just want to make sure you're okay.This is suprise!
Han: oh, you know I'm kind of sad about that.you didnt reply my message.*buat muka seposen
DH: sorry, HAHA. but at least now, you are here with me.*pervert kah?
Han: HAHA, yeah.

*sesampai di rumah

ayah: balik dah? mana budak tu?
Han:budak? siapa? *muka gelabah
ayah: budak Korea tu la.
DH: hello uncle.insa* bersapa
ayah: eh, how are you?
DH: fine.how are you,uncle?
ayah: fine thank you. this is Han ommonee.
mama: hello
Han:*pelik. what is this what is this? I'm going crazy. CRAZY.
DH: I'm so sorry. I'm late. well, we went to restaurant,that's why we're late.
Han: kejap, ape ni ayah? mama? macam kenal je? *pelik
ayah: HAHA, dia ni hari tu skype dengan mama and ayah.
Han: skype? uissh, ini tak adil. macam mana..?
mama: si shinyi punya kerja la. budak tu pandai jugak dia. tapi budak ni tak hensem la.*HAHA
ayah: haissh, dia ni beriya iya nak datang, tu ayah tak kisah*smile
DH: *blurr
Han: haa?
mama: dia nak bercuti 3 hari dekat malaysia ni. tu dia nak duduk hotel yang dekat dekat sini. dia takut press tahu dia dekat Malaysia
Han: tapi kenapa dia nak rahsia rahsia? kenapa dekat sini?
ayah: aissh, orang nak bercuti, biarlah dia. penat sangat lah tu, HAHA.sebab dia kata special fan dia akan bantu dia kalau kat sini. eh, kau ni banyak tanya la. ayah nak sembang dengan dia.
Han: abandon me? *BLURR
ayah: so,lets go.your hotel is not a 6 stars hotel. 5 stars only
DH: it's okaay. *smile.
Han: * dalam hati:saya batu, batu batu! ape ni? zzzzzzzzzzz.
DH: Han, you can stay there too*smile then wink
Han: weird people.weird Donghae. this is so weird. crazy.*CREEPY
DH: hahaha.

bersambung.......

han eba

*lagi dua part.^^

11 comments:

hazye said...

berbelit2 otak ak ouh..
x brape phm ar citer nie..
huhuhu...
xpe2..
nnt ak bce balek kasik phm..

han eba said...

hazye;ape yang berbelitnya? HAHA

ashie023 said...

Han: yes,slap.
DH: *PANG!

part ni..crack me up a bit..aihaha..

lulumichin said...

woo woo.
hebat mak ngan ayah han main skype ngan donghae.

han eba said...

ashie: HAHA, dia dah buat style selamba dia. HAHA

lulu: eh, mesti ah. HAHA

◕‿◕cik hani zain◕‿◕ said...

parents han gna skype
=)

han eba said...

hani: HAHAHA, maju sket je. HAHAHAAH

sakuranchOvy said...

part kne PANG 2 best. hahaha =DD
gile maju, skype oOhh
ahha =DD

han eba said...

kene la maju,asyik kuno bosan OUHH. hahaha. memang kene pelempang la kan, dah tak sedar depan dia tu DH!

Mrah.ELF. said...

funny loh;)
sdap citer;)

han eba said...

hello Mrah ELF ;D terima kasih ;D