Sunday, March 14, 2010

light,is still there


an nyeong haseyo yorobun ;D

haha, tetiba rasa FRESH lepas nangis nangis dan gila gila bila berfon fon dengan cik kim yana yang juga dalam dilemma dan kesedihan. kwenchana kim yana ssii,himnaeyo because light is still there :D

siang tadi Han ke ekspo UiTM dan bercuba cuba la check untuk masuk course yang Han layak pohon untuk study kat UiTM. yang bestnya semua layak kecuali ASASI SAINS. haha, lawak. dan itu lah yang Han nak masuk. sekali Han tak boleh join itu sahaja? OMG sangat sedih dan rasa nak nangis as Han memang aim for that sebab dekat dengan rumah. Han macam nak berubah arah kepada jurusan kejuruteraan as Han layak untuk pohon that course. tapi ayah Han macam marah and tak bagi.lepas nangis bila berdepan dengan Shinryu, menangis pula bila bercalling calling dengan Kim Yana ssi.

jadi Han yang super sedih pun akhirnya terumbang ambing. lepas tu masa balik kerja, kena la berbincang dengan parents. so ayah sangat sangat kecewa as dia nak Han jadi Doktor and I'm like, what to do? then bila balik rumah,Han dapat tahu asasi UM boleh terima kelulusan yang macam Han, Han rasa macam pelik. UM lagi hebat but result macam Han pun dia terima kalau nak banding dengan UiTM yang tak nak terima. haisssh. but ayah Han kata, if UM and UIA tak terima Han, so dia sendiri akan taja Han ke Indonesia/Ukraine/India for first year but kene buat yang terbaik so the next semester JPA akan taja Han. tapi Han tak nak as I am not the last child. they still need to use money for my little brother rite? so Han kata kat ayah Han yang Han tanak pakai duit dia semata mata nak study Medic. aissh.

so keputusannya, Han harap UM terima Han as my maksu pun belajar kat situ dahulu. HAHA. and the most important thing is 20 MAC :) hahaha, itu pun penting. yang lagi penting adalah mama nak belikan baju kurung yang Han suka tu and ayah Han nak bagi RM 500 ;D yahooo. HAHA. thankyousomuchiemuchie.ILY ♥

so kepada kim yana ssi, there's still a light for you and me. no matter what happen, mesti ada jalan. so tayah sedih sedih. SPM is like hala tuju mula mula, yang bahagian dalam nya nanti, kau sendiri yang akan teroka ;D hahhaa. kerja semakin busy dan busy but still like it ;D hahahaha, I hope boleh meet banyak banyak banyak lengchai nanti ;D

okaay, bye bye ;D

han eba

3 comments:

.shin. said...

asasi sains nak berapa A

kimyana said...

shin:at least A-..kothehe
eba..kira ok la 6 A..AKU??SOB3..tapi xpe.aku rs aku da jumpa jalanku..hehehe

han eba said...

shin: kalau uitm nak sekurang kurang nya A- dalam Bio atau Chem

yana: ala, same je laaa