Sunday, May 9, 2010

Can you hear me?


entri beremosi yang memang emosi.ALERT! NO DONGHAE TODAY!

esok, saya adalah seorang pelajar matrikulasi. esok saya akan terdedah dengan kehidupan berdikari. esok semuanya akan berubah. saya,anda dan semua akan berubah. esok semua memori lama akn tersimpan dan banyak memori baru akan tercipta. dunia, memang pelik. kehidupan, memang pelik. dan saya juga, memang pelik.

dulu, masa Han masuk sekolah menengah, Han sangat rindu budak sekolah rendah. sebabnya kebanyakan budak sekolah rendah Han, masuk sekolah lain, tapi ayah Han hantar Han sekolah lain. mula mula, Han benci sekolah tu sebab kebanyakan orang yang duduk di kawasan yang loaded je sekolah situ dan sebab Han tak kenal mereka pun.tapi lama lama, Han mula selesa, sebab tak semua yang loaded, sombong.

tahun yang paling Han akan kenang sepanjang sekolah di sana adalah tahun 2007,2008 dan 2009 sebab Han rasa tahun tu banyak benda jadi, tak kira pahit atau manis.semua yang berlalu, akan Han kenang sebab Han merupakan orang yang akan kenang banyak benda, tak kira benda tu benda kecil, Han tetap akan senyum, bila teringatkannya. dulu, masa sekolah menengah, kawan baik Han yang masa sekolah rendah, masuk sekolah dekat dekat, sekarang kawan baik Han yang dekat sekolah menengah dapat sambung belajar pun dekat dekat, satu negeri je, tapi Han, tetap di sini, keseorangan.


orang yang paling Han akan rindu, my first chinese friend ever yang Han ada sebab dia kawan dengan Melayu, cina dan india. nama dia, Joyce. baik dan baik. kadang kadang je dia jahat. tapi dia sebagai si genius sudi ajar Han, terima kasih. kawan baik Han ,Hazye pula, sedang menanti keputusan rayuan, sumpah rindu dia sebab I'm leaving this Monday and dia busy di kampung. Hazirah akan turut serta bersama Shinyi dan Shinryu di negeri yang sama, KEDAH bersama dengan kawan sekelas Han tapi baik sebab korean stuff, nadira.nadira, I'll miss you. seriously. message me always! kawan kawan baik sekalian, mesej saya juga. sementara my other BFF, Hidayah akan masuk ke UiTM Penang soon and Han dah laam tak jumpa dia. T.T

cikgu cikgu, maaf sebab saya tak jumpa anda semua, sangat maaf. saya rasa bersalah juga tapi bila saya balik cuti, saya akan jumpa okeh. saya mesti akan rindu Noraini-kun(cikgu noraini) dan cikgu napisah. I'll miss them, seriously.

kehidupan, setiap saat pun akan berubah.memang tak boleh diberhentikan, sebab ianya kehidupan. kadang kadang, Han harap ada time time yang Han suka, masa akan terhenti, tapi bila buka mata jea, ouh, new day. and I'm missing everyone, of course. Tak kisah apa pernah jadi antara kita, kita tetap kawan. tak kisah apa dosa antara kita, kita tetap kawan. tak kisah lah apa memori yang buruk sekali pun, kita tetap kawan.


sunsaengnim, I'll miss you. people from Korean class, BKR101 SEM 1 2010, kamu semua akan saya rindui. Ingat hari ni kita semua ada date, graduation day. Han memang harap dapat jumpa semua, but Han tahu, ada yang tak datang. Of course, I'm sad. tak kira lah, Donghae goreng atau ikan goreng, korang memang the best. Seriously, akan rindu. Dah tak ada dah discussion pasal flower boys lagi.

rakan rakan blog, tak dlupakan juga. Han sangat seronok sepanjang berblogging ni. nanti kalau Han dah dapat sumber untuk update blog, I will. Tapi yang pastinya, sebelum Han pergi, Han mesti akan post entry dulu. mesti baca tau. lainlah kalau korang dah pergi dulu macam Kim Yana ke Kuala Pilah. Mianhae chinguya, na kanda.(I'm leaving)

mama ayah imai abang maksu opah atuk semualah, akan dirindui sebab ni first time Han hidup di luar.


I'm leaving soon and I'm crying because no YOU YOU YOU AND KOREAN. must be; HARD.

han

6 comments:

cik hani zain said...

han jga dri baik2 ye?
hani doakn han dri jauh~
good luck han!
insya Allah,klau ada umur n jdoh,nnti kta jmpa kt dnia blog lg...anyeong han~msti nnti hani pun rndu han jgk~ T.T

kimyana said...

gud luck!jaga diri baik2 kat matrix..try to aim 4.00 k?=)

hazye said...

gonna miss u lot too!!syg x dpt jumpe ko kn..huhuhu T.T

han eba said...

hani: chongmal kamsahaeyo ;D
kimyana: 4.00, kau lah!
hazye; yep yep ;(

sakuranchOvy said...

smua gmbr kyuhyun yg sgt comel =]
i will miss u always~ +.+

han eba said...

:)