Monday, May 3, 2010

sinetron betul.


an nyeong people ;D

okay, apa yang Han nak tulis ni bukan nak mengutuk, cuma ulasan dan pandangan Han sahaja. OKAY ;D

semalam, Han tengok Heading To The Ground dekat 8TV. cerita dia lawak dan memang boleh dapat sambutan hangat la tapi bila Han tengok sampai laaa ni, Han dengan pertama kalinya, terpacul dari mulut, "GILA MACAM SINETRON". well, dari semua drama yang Han dah tengok, Han rasa ni first time Han rasa drama yang Han tengok tapi macam sinetron. you know, sinetron kan ada je konflik yang kadang kadang tak logik kan. itu semua memang selalu ada hanya untuk panjangkan cerita. itu salah satu sebab kenapa Han tak minat sangat sinetron. sinetron okaaay sebenarnya cuma ada certain benda perlu di cut supaya tak melalut sangat.

biar Han ulas, kenapa Han rasa cerita tu macam sinetron. in fact, my friend yang minat UKNOW pun cakap benda yang sama.meh sini Han ulas.

ULASAN KACAK:

selalu, kalau kita tengok drama Korea, kalau macam berselisih dalam bas tu, benda biasa. berselisih kereta pun biasa. tak dapat call orang pun benda biasa tapi at least berjaya call seseorang at last.tapi tak ada la macam banyak kali sangat. macam Han tengok dalam drama ni, dia macam banyak sangat benda yang macam tak sesuai letak. bayangkan, Bong Goon call mak dia, tapi mak dia tak angkat. dia call lagi, mak dia dah amik fon tu tau tapi boleh pulak Boss dia kata mungkin penipu. WHAAAT? okay, itu mungkin benda biasa. lepas tu dia call pengurus dia, masa time tu jugaklah nak ada roadblock. itu okay lagi, yang paling tak tahannya, kenapa la pengurus dia tak fikir, kau tengah cari orang hilang. dia mungkin di mana mana. jadi kalau ada orang call kau dan situasi macam pelik, kenapa kau tak pergi sana dan pastikan. paling tak logik, dia dah call balik hospital tu, dan orang tu ada sebut tu hospital gila.tapi orang tu bagi alasan salah call. ok lagi. lepas tu dia terfikir pasal Batman yang kawan Bong Goon tu,dia pun mintak hospital yang kat Seoul tu bagitahu kat mana Batman tu dah pergi. ok, confirm pergi hospital gila, betul tak? dia dah pergi tapi kenapa dia nak tanya nurse tu lagi ada tak cha bong goon kat situ PADAHAL DIA DAH DAPAT CALL DARI HOSPITAL GILA SEBELUM TU! tak akan tak sedar kot. LOL T.T

yang paling Han dah agak, masa Bong Goon nyorok kat jambatan tu, Han dah agak perempuan tu akan lalu.dan paling tak tahan, dia kan dah gaduh dengan peguam tu pasal Bong Goon tapi masa cari Bong Goon, dia still call peguam tu. LOL, DAH GADUH PUN KAU NAK REPORT? haha. itulah yang Han kurang suka. lakonan UKNOW okay tapi cerita dia, jalan cerita dia, KURENG.

so sorry to all this drama punya peminat. Han bukan apa, tapi serious, agak bosan sikit. maybe part part macam panjang panjang ni tak payah ada pun tak apa. kalau nak buat, buat la kreatif dan logic sikit, ni buat macam watak tu tak boleh fikir je. T.T

Apa apa pun, semoga episod depan depan dia tak ada conflict banyak sangat. serious akan bosan nanti.

han

4 comments:

sakuranchOvy said...

kte rse director lupe bab2 tu kot
2 yg pnjang smcm cnflict die
ahahhaaha =DD

han eba said...

bukan director,penulis script kot? HAHAH

cik hani zain said...

yep~
agree with u han wlaupun hani mnat drama tu
rsa cm nk sekeh2 je heroin tu wktu dia ngadu kt pguam tu
hani siap jrit " apa ngok sgt kau g ngadu kt pguam jht tu?"
hehehe~tu la tu,drama ni cm skit hti pun ada gak kdg2...aigoo~

han eba said...

tu ah. HAHAH. masalahnya dia mcm buat pengurus tu babo sangat. macam takleh nak fikir. pelik gila. padahal kadang kadang dia penuh dengan semangat dan kekerasan.LOL