Thursday, May 19, 2011

i don't say 'I love YOU'

at last, maksu tak pergi pulak. ruginya tolak 2AM punya PC T.T sobs sobs. bukan rezeki la tu.

lately, hidup agak malang, HAHA. oh, ape apelah. thanks to anti fan. thanks a lot :) ayat nak terbaik je. lantaklah. ada aku kisah?

di sini, aku nak clearkan semuanya kepada yang membenci aku sangat sangat tu. meh sini, aku cerita aku ni orang macam mana! lepas kau baca, kau nilai sendiri, nak benci atau tak, terpulang la. dalam entri ni, kau merujuk kepada si pembaca, bayangkan anda kawan aku!

aku orang yang cold, aku mungkin tak akan start conversation dulu, tapi aku berusaha. sebab aku nak kawan dengan orang. kadang kadang, aku friendly.aku memang tak suka nak cakap pasal hati, walaupun aku dah hurt sape sape dan ade orang hurt aku, aku duduk diam diam, simpan je. aku tak ada nya nak pergi kat kau, cakap, hey kau jahat, hey kau dah lukakan hati aku, tak ada. aku tahu perangai aku teruk, sebab bila aku marah, aku diam. aku tak bagi explanation. nak tahu sangat kenapa? sebab aku tak nak sakiti kau dengan lebih teruk lepas aku bukak mulut. aku tahu kau akan kata, dari kau diam, lagi aku sakit hati, haaaaa nah, ambik. aku dah bagitahu kau. aku dah bagitahu awal awal dah, kalau aku marah, memang aku diam. dah, cukup.

aku tahu, bila diam tu, orang lagi rasa sakit hati, aku tahu. tapi bila aku bukak mulut, nak marah, aku yang akan nangis, lagi buat kau pulak nangis. masa tu, aku akan ikut perasaan, marah kau tak tentu pasal. aku tak suka mengungkit, aku bukan macam tu. aku jenis yang tak adanya nak ungkit ungkit. aku diam. jangan ingat dengan aku buat macam tu, aku bajet bagus. tak, aku nak kau tahu salah kau. aku akan jadi sweet bila aku dah start baik dengan orang tu, tak kisahlah kau kata, tak sweet pun, aku akan pastikan hari hari kau ketawa. aku boleh ikut cakap kau, aku boleh dengar cakap kau, sebab kau kawan aku, tapi bila sampai satu masa, kau ingat aku apa? nak dengar dan terima je? aku tak kisah weyh, sebab kau kawan. aku dah biasa la disakiti. tapi kalau kawan yang aku sayang buat macam ni, apebenda nya?

aku memang tak reti nak cakap, I love you, dekat mama aku pun aku tak cakap, sebab aku tahu, sayang suka and bla bla bla tak semestinya kena tunjuk sangat sangat. apa? kau kata, ucapkan sayang sementara masih sempat? kalau kau kawan dengan aku lama, kau akan tahu sendiri la. aku tak payah cakap pun. aku tak perlukan kata kata fake I love you kalau aku layan kau macam cikai? kau kata, oh dekat donghae boleh pulak? aku bagitau kau, kalau aku diberi peluang, antara kau dengan Donghae masa rumah terbakar, kau dulu aku selamatkan! aku layan kau nampak macam endah tak endah, tapi sebenarnya aku kisah,aku sayang. aku tahu, perangai aku pelik, memang aku pelik pun! aku memang tak reti nak ekspress depan depan. aku hanya boleh tulis surat ke hape ke, itu je aku mampu. kenapa susah nak faham aku? kenapa mesti sebab sikap aku, kau kena hidup sengsara? kenapa kau asyik fikirkan sikap aku? aku mintak tu je, faham aku macam mana. bukannya, sibuk nak jaga hati aku supaya tak sakit. FAHAM tu yang aku nak.

aku senang tersentuh, tapi aku tak tunjuk. kau cakap sikit pun dah boleh buat aku menangis. kau marah pun, aku dah boleh menangis. kau tak tahu kan? biar aku bagi tahu. aku dah biasa hidup sorang. aku anak tunggal perempuan.aku ada abang and adik lelaki. cousins aku semua lelaki sampai aku tingkatan 1, aku tak girly sangat okay, aku pun tak reti nak manja manja dengan mama dengan ayah aku.aku pemendam. sampai ada pakcik tu, tengok aku pun, dia boleh cakap, budak ni makan dalam. dia banyak simpan perasaan dia. aku gaduh dengan kawan aku pun, aku tak complain dekat mama dengan ayah aku.
semenjak tu, depa tahu, aku memang makan dalam. aku tak suka, aku tak cakap, aku diam je.

aku diam diam jugak lah weyh, tapi aku orang jugak. bila aku dah tawar hati, aku akan jauhkan diri, aku dah macam tak kisah,tapi hakikatnya, aku kisah. aku still tanya pasal kau kat orang lain, tolonglah, jangan nampak benda buruk je kat orang? kau pernah tahu ke , dalam kau sibuk sibuk jaga hati orang, sebenarnya, kau tengah jaga hati kau sendiri. nak kata aku suka menang? aku je betul? memang aku suka menang, aku je betul, memang lah, tapi pernah kau sedar tak, time aku bagi kau menang, time aku bagi kau je betul. tak en? semua orang selalu nampak sikap orang lain, baru sikap dia. macam tu jugak aku. tapi aku dah sedar dah benda benda ni.

aku kena marah, aku tak nangis, bila aku dah tak tahan, baru aku nangis. masa tu, hati aku dah sakit sangat, sampai aku kene pegang dada aku *bunyi macam drama korea* tapi memang betul. sebab pressure. sebab tu. bila kau selalu tahan, time kau nak lepaskan sakit, sebab pressure. sekarang, aku faham, kenapa cerita sedih selalu macam tu -.- sebab tu la orang boleh kena sakit jantung!
kau nak sindir aku, sakiti aku, nak kutuk aku, suka hati la. aku tetap pandang yang baik dekat kau. cuma orang selalu je salah faham dengan aku. aku ni blurr kadang kadang, aku lambat, aku tahu tu. aku kalau aku tak suka kau, aku tak akan cerita dekat sesiapa. sebab aku tahu, orang akan selalu tak percaya aku. aku tahu. sebab tu, aku tak akan complain pasal kau dan sebagainya dekat sesiapa, unless kalau orang yang complain dekat aku pasal kau, lepas tu aku rasa benda yang sama, itu baru aku cakap, oh aku pun dah rasa.

dekat orang yang tulis benda kat atas tu, aku tak kisah la siapa kau, aku cuma nak kau tahu, janganlah sebab kau nampak sikap aku kau nak marah aku padahal kau tak kenal dalam aku.kau tak puas hati cara aku layan kau, aku mintak maaf lah derr tapi aku nak kau sedar, apa impaknya bila kau buat benda ni secara diam diam, aku nak kau tahu, kau memang tak kenal aku. kau boleh je gelarkan perangai aku damn bitchy,annoying tapi aku tahu, kau kawan aku. bila kau tulis macam ni, aku nak tanya la, aku tak guna pun those word kat kau, aku tak pernah panggil kawan aku seteruk tu, dan aku tahu, kau nak explanation ni en, nah hambik.


kalau kau nak bash aku, bash la. aku tak kisah. aku dah biasa disalahfaham macam dekat atas ni, orang ingat aku lelaki, dan macam kes junior yang ingat aku ni abang, dan juga kes sunsaengnim dan jugak kes ex boss aku. aku tak tahu pulak, kau kawan yang tak kenal aku, sampai kau sanggup gelar aku macam tu. aku respek weyh kalau kau kawan aku, cuma sebab kau tak tahu aku ni macam mana, kau nak marah. itu yang buat aku sesal kawan dengan kau. tak kiralah siapa kau *si penulis soalan tu*

apa apa pun, terima kasih sebab bagi aku ayat macam tu, walaupun agak kureng. aku terima je. aku tak kisah la kau nak pandang aku ape lepas bace benda ni, cuma aku harap, kau tahu, aku tak pernah guna ayat hina hina dekat kau, aku tak pernah hina kau. cuma kau je yang buat aku rasa hina. terima kasih

han

2 comments:

pikakitty said...

sabar je han,biasalah orang ni mesti akan saling dengki mendengki,benci menbenci..lumrah :\

han eba said...

hahaha, tak kisahlah. lantak la