Saturday, August 6, 2011

jantung hati jiwa bakul

budak kelas bahasa Korea and me cuba buat macam idol dekat bawah ni. HAHA

patutnya raga, aku saja tukar. aku nak membebel. mood tak membantu. aku tak buntu. entri ni panjang sikit, maaf.

aku kan nak pergi jauh dah, aku memang tak ada apa apa rasa. serius. aduhai, aku ni keras hati ke apa ni? aku tak nak jadi Eunjo, penat la. aku tak nak~ seram kot jadi Eunjo. Muka serius tahan, pehhh. kenapa semua orang menangis time pergi jauh jauh aku tak? aku ada komplikasi hati ke apa? mungkin tak rasa lagi ni, yelah sebab tempat paling jauh aku pergi belajar pun, dekat banting je. =.=

aku tak tahu nak cakap macam mana, tapi ada satu masalah lain, erk, kejap ni bukan pasal aku nak pergi indonesia ke apa, ni pasal benda lain. benda ni, sebenarnya orang. aku tak tahu, hitam mana dah hati aku ni sampai aku susah nak bagi satu jawapan pasti. aku confused, aku nak penjelasan, tapi aku masih belum dapat . boleh tak aku nak cakap bad word sikit? eh jangan, itu bukan style aku. subhanallah, subahanallah. benda ni benda biasa, tapi susah sangat hati aku nak buat keputusan. aku tak clear pasal benda benda ni sangat, kurang ilmu. =,= *wahai cik Han, pergi timba ilmu boleh?* yelaaah, nak halau aku en!

okay, aku tak nak ulas benda atas, biar aku cari jawapan sampai jumpa, memang hati aku tahap kronik ni aku rasa. okay, masuk cerita lain pulak. jeng jeng, pasal ketidak puasan hati pula

aku just nak cakap sikit, aku tak suka blogger yang perasan penulisan dia berkualiti. aku paling tak suka, contohlah; blogger A kondem blogger B sebab blogger B tu dapat ramai followers tapi cara penulisan dia tak nampak berkualiti di mata si blogger A. dan aku tak suka, kalau kau bukak blog, tapi kerja kau memaki hamun, cakap benda tak elok dan sebagainya. dan dan dan, aku tak suka, kalau orang bukak blog sebab trend atau sekadar hangat hangat tahi ayam, aku memang tak suka. aku tak tujukan pada sesiapa benda ni, aku hanya meluahkan sahaja.aku tak suka blogger bajet dia hebat padahal dia memang tak hebat. tak cool weii.

aku pun nak cakap sikit dekat peminat kpop ni, kalau kau dah namanya peminat KPop, kau boleh tak terima the whole industry? The whole idols?
Kalau tak suka, diam diam sudah la. Tak payah bazir tenaga kau bash idol kpop yang lain. dunia KPop ni wide, tak payah perasan idol kau je ada dalam industry tu. =.= dan dan dan, lagi satu, aku nak cakap sikit la, aku memang suka Donghae, tapi aku tak ada nak marah marah kalau ada orang lain suka. =.= *kalau ada tu, aku gurau je, selalunya aku terima baik* dia bukan laki aku pun, dan tak akan pernah jadi laki aku, dia hanya sandaran, faham? yang part sandaran tu, hanya certain orang je tahu. hehehe. aku memang suka tweet dia, sebab tu memang rutin aku, dia balas ke tak, belakang depancerita haaa =,=


oh ye, ada orang tanya aku, bila aku nak pergi Indonesia? maaflah, aku over thinking sangat sampai aku jadi murung. LOL =.= *cik han murung? TOLONGLAH* aku pergi untuk orentasi 13.8 . alhamdulillah, visa dah settle. tapi tapi tapi, aku akan kembali ke tanah air pada 23.8 . tak akan nak raya sana kot? ada banyak tahun lagi boleh raya dekat sana, LOL =.= dan aku akan kembali ke Korea Indonesia pada 6.9 atau 8.9 . dengan selamba badaknya, aku ponteng kuliah =.= HAHAHAHA, bukan kehendak ku . zzzzzzzz. ada yang dah start halau aku, kuang asam betul la. sabar je la.

aku tahu, ada yang pandang rendah dekat aku, budak bodoh kurang pandai sampai bapak aku kena bayar nak hantar aku belajar. ada yang rasa, bapak ada duit, memang bolehlah nak pergi sana. nak bajet belajar dekat luar negara bagai, padahal malaysia banyak IPTS. bagi aku, aku memang tak suka kalau korang fikir macam tu. aku tak kisah korang nak cakap aku bodoh ke apa ke, suka hati la. tapi aku tak suka kau nak cakap pasal bapak aku ada duit ke tak, nak berlagak ke tak, aku tak suka. hanya aku dan family aku dan beberapa lagi yang tahu kenapa aku pergi Indonesia. yang tak tahu tu, tak payah sibuk nak fikir kenapa. tak payah pandai pandai buat konklusi sendiri. kau akan tahu juga satu hari nanti. kau tak tahu apa aku rasa guna duit parents nak pergi belajar, tak payah nak "untunglaaah untunglaah" sangat dengan aku, bukan aku pergi melancong pun.


kau tahu tak wahai pembaca sekalian, seseorang itu kan, nampak je tak nangis, nampak je senyum, nampak je suka ketawa, buat lawak, tapi kau tak tahu dalam diam, dia tu orang macam mana. kenallah orang tu, baru kau nak bukak mulut. aku nak cakap sikit la, tak semestinya orang yang ada banyak kelebihan ada segalanya, dan tak semestinya orang yang tak ada kelebihan, tak ada apa apa. jangan pandang rendah dekat orang, jangan sekali. aku masih ingat kata kata seseorang pada aku

"kalau dah dekat matriks pun tak boleh nak score, ini nak amik medic, pelik lah"

kata kata yang aku ingat sampai sekarang. kata kata yang memandang rendah pada orang yang tak boleh score, aku tahu dia sangat pandai, tapi aku tak suka, kalau orang tu gunakan kata kata yang merendahkan orang lain. bagi aku, keajaiban itu ada, kalau Allah dah kata Kun Faya Kun, maka, terjadilah ia. Faham? dan lagi satu, kata kata lecturer aku, yang buat aku hampir menangis dan rasa sangat direndahkan walaupun dia tak tuju dekat aku, tetapi secara umum.

"kalau dah parents you tu bukan dari keturunan bagus bagus, maka, generasi dia pun tak baik"

"kalau mak ayah kurang pandai, generasinya pun tak ada lah pandai mana"

apa kau rasa? kalau Baek Seung Jo atau Jiang Zhi Shu tu IQ tahap 200, anak anak dia, tak perlu cakap la. Aku tak rasa sebab baka boleh dapat anak bodoh bangang kurang pandai. itu tidak adil, sangat tidak adil kalau nak rate orang macam tu. hailaaa.

okay, aku dah ulas, aku dah ulas pasal jantung hati jiwa dekat atas. bakul je belum. aku nak cakap pasal bakul lah ni. bakul ni macam raga, kau tahu bakul? bukan kuih bakul, aku cakap bakul. masuk bakul angkat sendiri. HAHA. dah dah, aku nak cerita benda tahap bakul.

aku kalau kawin nak lelaki pandai masak, sebab aku nak dia ajar aku memasak dekat dapur. aku nak masak comel comel dengan dia =.= jangan nak jeles sangatlah kaaaan.

baik aku sambung ISWAK.

kbai;

han


p/s: aku memang perlukan jawapan. susah hati la.

6 comments:

nurul norman said...

sbenanye mse kau bgtau kte yg iluminati 2, kte xtau pn ape mksd iluminati. hahahha *agk bodoh, eh slp, kurang pandai di situ* duhh~

tp, mmg btl la. kdg2 dorg ni mcm nk sesatkan kte smua. na'uzubillah~ doa je yg termampu stkt ni kan =]

nurul norman said...

kte xtau nk komen ape. gagagaa
tp, satu je 'believe and act as if it were impossible to fail' =]
manusia mmg x pernah merasa aman dr mngata org. tp, smpai msa, mereka pn akan melalui sgt itu.

mcm biasa, gdluck ! =DD hhohoho ♥ =)

han eba said...

terima kasih daun keladi

han eba said...

kau tak tahu illuminati tu apa? oh tak apa. ramai tak tahu. tapi itulah, mereka ni puppet je. risau juga terpengaruh. haaaaaaah

kimyana said...

eba.tak yah la dgr dorg mengata ko sgt.ini jalan yg Allah nak bg kat ko.takpe.yang penting ko sudah mahu pergi berjuang:).selamat maju jaya kawan!:))

han eba said...

aku tahu, tapi aku tak suka ^^ itu je. hahaha. baik kawan, bila nak masak kawan? LOL hahaha