Tuesday, August 9, 2011

satu hari, ini diharapkan berlaku...


aku memang suka berangan, angan angan mengarut. tapi aku tak ada niat apa apa pun, aku just nak berangan je. hehe

Waktu ni, Donghae dah jadi suami aku. Memandangkan dia 6 tahun tua dari aku, anggaplah masa ni, umur dia 35 dan aku 29. dan kami baru sahaja berkahwin. LOL


Donghae: You nak makan apa hari ni, I masak.

Aku: Serious? You nak masak?

Donghae: Takkan you kot? Mestilah I. Kalau you masak, alamat tak makanlah sayang oii

Aku: Tahu tak apa. Nak masak ke? Jom la.

Donghae: Pergi mana?

Aku: Masak la. Pergi mana lagi?

Donghae: Ingat pergi ke lain . Hehe.

Dan kami masak bersama sama. Dia masak, aku tengok. Dia masak, aku tengok, dia masak, aku tengok. Lepas tu, habis masak. Dan makan. Hehe.

Aku: Eh sedapnya you masak~

Donghae: Tengoklah siapa, hehe.

Aku: Nak bagi bobo sikit tak?

Donghae: Boleh je, tapi nak banyak tak nak sikit.

Aku: Tak beradap betul, tengah makan la.

Donghae: Alah, ingat dia je boleh aegyo aegyo ke? I'm Donghae la, lagi comel.

Aku: Fine fine, aegyo aegyo ye. Nah ambik sekati bobo termahal.

Donghae: Thank you dan makan lah wahai cik Han.

Aku: Baik Encik Aiden hensem.

Donghae merupakan pengetua di tadika budak budak comel. tak kisahlah nama tadika tu tadika Hae ke Tadika Han ke, Senyuman Gembira ke, yang pasti, itu tadika paling popular sebab pengetua hensem dan sangat hot bila menari. Jadi, kebanyakan ibu ibu yang dulu fangirl kepada donghae, datang dan hantar anak mereka. setiap petang, donghae akan persembahkan lagu untuk budak budak dan budak budak perempuan selalunya teruja *dan aku jeles*

Donghae: Penat kerja hari ni, dah dua hari you tak balik. Banyak sangat kerja ke?

Aku: Banyak gila. Hehehe. Sorry.

Donghae: Tak apa, nak makan tak? I masak.

Aku: Tak nak, I nak tidur.

Donghae: oh, nak tidur dah, baru pukul berapa?

Aku: Ha? Oh, 9PM, ok la tu .

Donghae: Kan boleh tengok drama Korea, you tak nak ke?

Aku: Eyyyy, ni mesti sebab sunyi kan kan kan? Rindu I lah tuuu.

Donghae: Mana ada, tak ada tak ada. I cool je, tak main lah rindu rindu

Aku: Yelah tu ;P Meh, I teman you tengok.

beberapa minit kemudian, dah tertidur di bahu donghae.

Donghae: Hesyh budak ni, tak comel betul, ada pulak tidur , baru 9.30pm.

Dan tidur dengan tenangnya setelah berpenat lelah bekerja. Naaaao, holiday pulak.

Donghae: Kita pergi Paris nak? Best tau dekat sana.

Aku: Jauhnya, lama pulak tu flight. You kan dah pernah pergi..

Donghae: Tapi I nak pergi dengan you, baru romatik.

Aku: Eiii, tak sangka ;P eh, anak anak you tak nangis ke teman I holiday.

Donghae: Sejak bila you mengandung? I tak tahu pun? I ada anak?

Aku: maksud I, budak budak dekat tadika tu, yang tengok you macam nak makan tu. Yang hari hari mintak pengetua bobo tu???

Donghae: Eh, jeles je bunyi.

Aku: Eh, I tak kata apa apa.

Donghae: Eii, jeles dengan budak.

Aku: Biarlah ;P

Donghae: Tengok, siap manyun lagi. Ingat comel la?

Aku: Ye , I memang comel, you tak tahu ke? HAHA.

Donghae: Nak compare dengan I? okay, tangkap gambar update dekat twitter, tengok siapa lagi comel.

Aku: Eiii, gunakan nama as idol. Eii, mestilah semua ELF cakap you, I ni siapa je kan???

Donghae: You isteri I yang paling paling...

Aku: Paling paling apa? Macam ramai je isteri tu??

Donghae; Eh, mana ada mana ada, I ada you je, HAHA

Aku: yelah tu , bukti.

Donghae: Bukti? Nah, bukti paling mahal.

Aku: Ish,nakal gila. Mana adil, stolen kiss. Ni tak adil, tidak adil.

Donghae: Wekkk.

Aku: Fine, I tak larat nak kejar you, I tak kurus macam SNSD, KARA, I tak kurus macam you. Tak larat.

Donghae: HAHA, tapi SNSD KARA, semua tak macam you. HEHE.

Aku: Memanglah, diorang kurus, I ni? BESARRRR.

Donghae: Bukan tu la, you sentiasa di hati I .

Aku: Gatal je bunyinya. hehe

Donghae: Laki you jugak. WEKKK.

Aku: Eii, report dekat kyuhyun nanti.

Donghae: Kenapa pulak kyu? Dia tu busy uruskan sekolah muzik dia.

Aku: yelah, report dekat dia, cakap hyung dia ni mengada ngada, macam budak 5 tahun.

Donghae: HAHA, dia lah yang kata I 5 tahun kan, macam tu I nak report dekat Hyukjae, you abuse budak 5 years old masak dekat rumah.

Aku: Lawak lawak, mana mungkin I abuse you.

Donghae: Pastu kiss I lagi, pegang tangan I. Sexual harassment!

Aku: Eiii, budak 5 tahun gatal. Mana ada sexual harassment!

Donghae: Wekkkkk.

Comel nya~dan ketika berkebun di rumah

Donghae: Tengok, bunga matahari yang indah.

Aku: Macam I. Hehe

Donghae: I yang tanam, macam I la.

Aku: I lagi comel, so bunga matahari tu comel macam I.

Donghae: Ish, kenapa la isteri I ni perasan sangat???

Aku: Biarlah. Eeee, comelnya bunga ni. Eh, you dah peluh. Nah air, meh sini I lap peluh.

Donghae: ISTERI MITHALI la kononnya?

Aku: I comel, sentiasa mithali.

Donghae; Mithali lah sangat . HAHA. balik balik terus tidur.

Aku: Penat la, I busy, you tahu kan? Kenapa? You tak suka ke?

Donghae: Kadang kadang , sebab I kena makan sorang.

Aku: Sorry. I dah suruh ambik bibik tak mahu, nak masak sendiri jugak, nak comel comel masak dengan I jugak.

Donghae: Tak syok la ada bibik, tak boleh main kejar kejar dalam rumah, tak boleh nak comel comel.

Aku: Alah, kalau dah namanya Lee Donghae tu, kat mana mana pun suka bermanja. Dalam tv pun suka manja manja. Dengan anak murid, lagilah.

Dongahe: Oooops, jeles lah tu.

Aku; Eiii, mana ada. Please lah.

Donghae: Meh sini I lap peluh you. Sini.

Aku: Hehe. TERIMA KASIH tapi sorry sebab I selalu busy.

Donghae: I kan comel, tak kisah pun.

Aku : Kuat aegyo betul mamat ni. Anaknya nanti tak tahulaaah aku.

Donghae: Anak? Hensem macam I la kan. HAHA

comel kan kan kan kan? Tapi ini semua khayalan.. Semua orang nak comel comel macm ni, mak ayah korang pun. HAHA. gila. tapi ini hanya imaginasi. Benda biasa nak buat cerita, tak payahlah nak kecoh sangat cakap aku gatal. Ini biasalah imaginasi seorang yang suka menulis. kalau tak suka, anda punya pasal ;D

kbai;

han

p/s: aku nampak ada yang sengih sengih tu, HAHAHA. eh, kenapa comel sangat ni /Omgosh

7 comments:

nurul norman said...

oohh~ kecomelan terserlah *sambil tersengih-sengih comel * gyahahahaha ~!! =DD

han eba said...

HAHAHAHAHAHA ;P

E.1 said...

hahah dah mula dah han berangan jauh2 hahah XP xleh bla la biler aku bace hehehe XP

kimyana said...

aku pon da tersengih weh!!hahaha

pikakitty said...

mak aihhh panjangnya!!! bukan main dia,hae as pengetua sekolah tadika XDDD

Fatin Eunhyuk 슈퍼주니어 said...

the bestlah han...comei giler..ahhh khayalan tu mmg mnyeronokkan...indah jer

han eba said...

azwan: ala , padahal kau pun nak test cam ni jugak dengan yuuri en? en? AHAHAHAHAHAH

yana: aku tahu, kau mesti tersengih punya ;P hahahaha

pika: ape keerja lain dia boleh buat? AHAHAHAHAHAHAH

fatin: GAHAHAHAHAHA, suka la tu ;P hahah