Monday, October 24, 2011

aku stress gila la hoii


aku tengah stress. stress tahap alien. bukan stress dengan benda benda besar, aku cuma stress dengan benda benda kecik je. so, bila benda benda kecik dah terkumpul, dia jadi stress yang besar.

BESAR

macam aku cakap, aku stress pasal banyak sangat benda aku kena buat sendiri, well, dah kata adult learner. ok, tak apa lagi. lepas tu, aku stress sebab aku kan belajar kebanyakannya dalam bahasa Indonesia. aku stress lagi. tapi tak apa, lepak chill sudah. lepas tu, kadang kadang classmates aku buat kerja semua last minit, semua akhir akhir baru nak bagitahu apa yang diperlukan untuk lab itu dan ini, aku stress lagi. yang best, aku dapat tahu, ada certain apparatus, kami kena beli sendiri, aku stress lagi boii. Haish. Lepas tu, aku stress lagi pada orang yang suka ambik kesempatan, haaa, bila nak something, mintak je, tak payah nak susah susah. Wow, orang lain susah susah, kau pulak, senAng senang je eh. Macam biasa, aku pun stress dengan yang suka bad mouth orang. budak batch aku ni, dah biasa benda benda ni, suka sangat nak bad mouth orang, pening aku -.- lepas tu, semua nak cita dekat aku. tadi pulak, aku dengar classmate aku yang lelaki, merangkap ketua kelas aku, bad mouth pasal kawan dia sendiri, kawan dia yang rapat dalam kelas. depan kemain baik, belakang? Oh. terus aku tak selera nak lunch -.-

Dan aku paling stress, sebab ada certain orang yang tak reti bersyukur, itu buat aku bertambah stress. stress sebab desakan, desakan yang aku fikir, jenis tak reti nak hargai dan bersyukur! kau dah la mintak tolong jasa orang, kau desak dia lagi, tak reti nak sabar. kau boleh bayangkan tak? dalam orang tu tak susah, dia jadi susah, sebabnya, hanya kerana nak bantu kawan kawan. tapi why you treat her like that? why you have to say this and that like an order to her?I bet, she'll feel upset. come on! that's what I hate. And I, as her friend feel guilty towards her. She's helping me and some of us, but why can't you appreciate her. I know, this is so sudden, but please understand other people. Why you have to behave like that, and make other people stress? She is helping us, she's not from the same country with us, but she's helping us as a friend, why must desak desak her?

Seriously, I feel guilty towards her. Aku rasa macam aku dah susahkan dia sangat sangat, so aku sangat stress. Aku rasa bersalah. Aku tak nak dia salah faham aku gunakan dia atau apa, aku just mintak tolong dia, and she's helping. Why you nak pissed off dengan dia? Why? She's helping you and me, all of us!

AKU STRESS GILA LA HOIII

Bersyukurlah dia berusaha nak bantu sampai sekarang. Still sedang membantu. Aku harap, dia berjaya bantu kami, and next time, please at least say hi to her, she is a very good girl, and she always treat me, like her best friend. just because of me, she's helping all of us, please be grateful people! and one more thing, she's one of our classmates, how come you ask me, who is she? OMG.

esok aku jumpa cadaver. Esok, kami akan bedah dia, wow.

kbai;

han

p/s: thanks alif, you really help me, but sadly they never appreciate you. I feel guilty


2 comments:

nurul norman said...

oohh stress !!
kte stress kau pun stress. bagus lah tu. sepadan. miahhaa

han eba said...

sengals