Saturday, October 1, 2011

campuran ala mix?

tajuk pro dari aku sebagai penulis mantap terbaik dan terhensem, LOL

aku ekcelli, tatau nak tulis tajuk apa, so aku hentam aje. ngapo, dak suko? *bahasa palembang*

memandangkan ada yang kurius dengan bilik aku, jadi mari lah aku tunjukkan. sebenarnya, ini bilik biasa je. bilik biasa, tiada yang luar biasa. cuma akan jadi luar biasa bila aku dah sepahkan bilik ini. =,= aku malas nak cerita banyak, tengok gambor je lah ye.

ini kawasan bag dengan kasut , hehe

ini adalah air mineral. sumber air di dalam bilik yang khas untuk diminum.

ini stok makanan, atau aku panggil cafe, HAHA

kan sebelum ini ada gambar air tu, haaa, yang ini dekat sebelah dia. aku saja buat ala ala cafe.zzz

ini tempat aku untuk tampal notis, laaaaa,

donghae dan hoon yang sentiasa ada :)


macam aku cakap, dekat sini CD ni, melambak!

ini katilku dan sebelah tu, bilik air :)

ini meja belajar la, apa lagi?

ini kawasan aku letak gambar :)

buku buku hensem dah menanti. blok tiga dah mari~


ok next, apo dio? *bahasa palembang lagi* okey, aku nak cakap pasal pleno. Pleno? Apa itu pleno? Tak pernah dengar? Aku baru first time dengar juge lah, huissh. Pleno tu macam presentation, taaapi di depan rakan sekuliah. Haaa. Macam tu lah. Hambik kau, sekuliah. dalam kuliah aku, ada lebih kurang 100 org. ramai kan kan kan? zzzzzz. okay, macam ni, memandangkan kami belajar ikut sistem blok, jadi setiap kali habis blok, kami akan ada tutorial di mana ahli setiap tutorial itu akan berubah mengikut blok. So, random lah ahlinya. Bukan sama je macam masa matriks dulu en. So, pleno ni, kita akan diberi satu masalah di mana melalui masalah yang diutarakan, kita dapat cari solution dan belajar sesuatu. Kiranya, tutorial ini buat kita berfikir dan mencetuskan macam satu skill fikir yang kritis la, macma tu. So, selepas kita satu kelompok settle kan semua, dari cari maksud setiap ayat pelik hingga ke kesimpulan. so, bila kita dah habis fikir, barulah kita di suruh buat presentasi. Means, sediakan powerpoint la. Dan dan dan, yang paling terbaik tahap alien nya, dalam semua tutorial tu, hanya 2 group tutorial sahaja yang akan present. Oh, macam mana mereka pilih? Based on undian. Kalau masa draw tu dapat no 1, so tu group 1 punya turn la. macam tu. so, kita akan present depan semua rakan sekuliah daan beberapa orang dosen (pensyarah). dan di akhirnya, budak budak kuliah, akan tanya soalan secara bertubi tubi terhadap apa yg kita present. Tanya soalan A hingga Z wa cakap lu. HAHA. itulah pleno. Actually, hari ini turn kumpulan aku, tapi nasib baiklah tak ada orang tanya soalan yang pelik pelik. Aku pun malas nak fikir sebenarnya, HAHA.

baik, seterusnya, haihh, ini post carca marba laaa. campur campur~ zzzzzz. kali ini, aku nak tunjuk gambar kawan kawan aku dekat Indonesia. nak tengok lebih, FB la yeah ;P Yang aku ada setakat ini la kan,HEHE

hari ini hari persandingan kakak kepada Shinyi yang ku gelar kakak. LOL -.- malangnya, gue tak dapat datang. jadi, telah gue post ini sebagai tanda sokong. tapi ini versi lain la. Benda sama, pose lain, hehe.


Lastly, tadi aku lepak Palembang Square. So ada sedikit gambar aku dengan Siva bersama Gunna.

me and Gunna

with siva.

Oh aku tension, cd Lie to Me dah gila :( dak papo kann *LOL* , nanti aku tengok cita lain pulak. aku dah mula belajar bahasa Indonesia dan Palembang. Jangan terkejut kalau tiba tiba aku cakap slang lain, OMGOSH *facepalm* Dan, aku suka kuih di sini yang namanya RISOLES. enak sekali!ada classmates yang nak buatkan, dan belikan. Terima kasih. Well, I kan foreigner *kaki kau!* HAHA.

kbai;

han

p/s: september?ENDED. wake me up? No more , zzz.

2 comments:

kimyana said...

haha.x sangka ko bwk hadiah aku!hehehe)terharu awww!!

weh,cd korea kat sana murah2 kew?0.o

wah,kawan baru indonesia.hehehe.

han eba said...

cd murah laa. cd x ori. tapi melambak gile. sobssss. ye, harus lah ada. tak pyh nak terharu sangatlah kak ;P