Wednesday, November 9, 2011

Mati dibunuh di Indonesia


Penat sungguh. Setiap hari Selasa dan Khamis, pasti penat. Sangat penat. Mana tak nya, kan aku kena ke kampus utama untuk buat praktikal. Haaaaaaaaaaaaaaaaaih. *keluh kesah dekat sini tak guna oiii*

aku ni, nampak macam santai sangat. ada time FB ada time blog. whatta. cuma , aku dah kurang masa stalk si Donghae. Hommai.

Kembali kepada tajuk, okaay. aku sangat terkejut pagi tadi bila ada kawan aku tunjuk mesej pasal got this one student di Malang meninggal, so we as salah satu member untuk Persatuan Kebangsaan Pelajar Malaysia di Indonesia pun diberitahu pasal hal ni. awal awal tu, aku tak terfikir dia mati dibunuh, but maghrib tadi, lepas kawan aku surf internet *hari ni busy gila, senja baru ada masa nak search* , dia actually dibunuh. so, aku terkejut dan cuak. aku bila bab bab mati kena bunuh ni, aku rasa seram sejuk. haihhh. kenapa la nak saling membunuh? kenapa manusia semakin kejam. Haish.

So, mangsa ni merupakan salah satu pelajar perubatan yang menuntut di Universitas Brawijaya. *aku Sriwijaya yeee* Actually, based on apa kawan aku cakap, kebanyakan budak pandai je masuk sini, susah sangat nak masuk sini. Hmm. ruginya kehilangan orang yang bijak pandai plus dia dah dalam semester 5 dah kot. Haissh, tak ada rezeki la ni . dia mati dibunuh sebab dia halang orang mencuri motosikal dia. Apa apa pun, bro, please rest in peace.

R.I.P

Oh, berita selanjutnya baca dekat sini.

Ajal maut di tangan Allah. Semuanya takdir.

Kepada semua pelajar pelajar di luar sana, jaga diri baik baik. Aku pun risau jugak, tapi inshaAllah tak ada apa apa.

kbai;

han

p/s: Don't judge me because you want to know everything, but judge me if you do know everything.

2 comments:

kimyana said...

ouh,bdk medik ni..ada masuk dlm berita kat tv3 smlm...jga diri ebaa :)

han eba said...

okeeeh