Sunday, January 15, 2012

#6


kadang kadang, aku rasa lelaki ini tidak adil. kadang kadang la. sebab bila perempuan cantik, dia layan bapak baik gila. jaga semua pertuturan.bila depan perempuan gemuk dan tak cantik macam aku ni, peh layan macam aku ni tak ada maruah je. jatuhkan maruah pun tak kisah. sakitkan hati pun tak kisah. whatta fish. kalau aku hot, kurus dan jenis easy going, lain gila kan layanan korang. sebab rupa tak ada, layan atau nak tolong pun jadi kurang ikhlas. tak sangka aku ada lelaki macam ni. kau lelaki?tak usah nak terasa sangatlah. lainlah kalau kau memang macam tu kan. haha.

aku tak kisah nak layan aku macam lelaki. tapi fikir la sikit, aku masih perempuan. aku masih sensitif dan aku masih ada harga diri. walaupun aku tak kurus, tak pakai make up, tak pakai high heels, tak pakai semua benda yg perempuan bajet hot pakai, tapi aku still perempuan.dan tak semestinya semua perempuan kene nampak over dan style gila gila. Macam aku, memang aku selekeh kadang kadang. So what? Aku bukan kau punya pun. Dan selekeh aku tu masih nak tutup part part yang patut. Bukan untuk tayangan. Fikir lah sikit. Kalau nak tayang tayang, tak usah lah. Dan jangan compare aku dengan perempuan lain. Kadang kadang tu tak apa, tapi tolong jangan nak compare aku depan ramai orang lepas tu cakap cubalah style macam ni, macam tu. Dia lain, aku lain. Takkan kalau aku A, aku kena jadi B sebab B pakai macam ni. Tak payah nak kolot sangat. One more, kenapa aku nak cari keredhaan kau dalam cara aku berpakaian? Aku cuba mencari keredhaanNya.

Memang ramai org gemuk macam aku ada niat nak kurus, tapi aku tak nak skinny. Kau ingat semua yang gemuk tu nak sangat jadi gemuk ke? Dan kau ingat mereka tak usaha diet ke? Fikir lah banggg. Akai ada tak mau guna. Jangan sampai aku mula complain pasal kau pulak. Tak semua orang perfect. I have my own way. Cakap lah apa kau nak cakap, aku simpan dalam hati. Nangis sorang sorang. Tak semestinya apa kau cakap tu betul. At least kau cakap straight ke aku, so aku suka. But cara kau tu salah. Aku masih perempuan. Dan aku ada perasaan.

Aku akan layan kau same way dude, until kalau aku tawar hati, kau lantak lah. malas aku nak amik tahu. tak apa, kita tengok lah macam mana. kalau kau marah dengan orang lain, complain pasal aku sebab masih tak reda marah tu, aku terima. cuma, aku nak orang tengok aku sebagai seorang kawan perempuan. bukannya pakai redah je perasaan aku ni macam kau bengang dengan perempuan lain.

aku rasa now everyone or everything sedang jadi musuh aku la. kau tensyen tensyen, macam aku tak tensyen. Aku pun nak final jugak, banyak kerja juga. Ish, geram sungguh! Kalau aku boleh maki, dah lama dah.

Kbai;

han

p/s: aku akan jadi tak rapat dengan seseorang bila aku dah terbiasa ditinggalkan. Walaupun kerna hal yg kecik dan tak penting. Nak rapat balik? Senang je. Kembali kepadaku. Aku akan layan sama balik :) Cuma, aku dah terbiasa keseorangan. Well, aku cepat adapt. Kucing dekat atas tu kucing Heechul. Namanya Heebum.

6 comments:

airayaya said...

just be yourself okay :D

han eba said...

sankyuu ;D I wanna be myself too

Atiff Azhar said...

Aku pun nak diet, tapi hancho!

han eba said...

kau tade ah gemuk mana. HAHAAH

Ramiza said...

You is kind. You is smart. You is important.
-The Help-
some guys will be jerks. i always get second hand treatment from them too so i know what it's like. it sucks but i don't care anymore. they're not worth my time. or yours. be happy :) thinking about them will just make you frustrated. the important thing is as long as you love yourself, you'll forever be perfect. i know that you love yourself. idk why but heechul taught me that...

han eba said...

HAHAHAHAHA, Ramiza is so cool nowadays . maybe because you read my blog ;P HAHAHA. I love myself, and I love you ;D