Thursday, February 9, 2012

#16

orang kata, bagi dengar khabar baik dulu, baru cerita pasal khabar buruk. huh? okay, aku cerita pasal khabar baik dulu la. poyo nak mampus bunyi nya.

okay, sepanjang cuti ni, aku dah spent dengan buat benda tak logik, makan benda yang aku nak makan *still tak complete* dan macam macam la. so, siang tadi, aku date dengan bff aku, cik Hazye comel. Hehe. Miss her so much. Kitorang borak borak, tangkap gambar dan menjadi gila kejap. LOL. thanks spending time cik Hazye. Hahahaha. Ini ada sedikit gambar *ayat skema nak mati*


lepas tu, tadi aku beli earing berbentuk ikan. sebab aku suka Donghae. malas nak show off dekat sini sebab so simple. *ughh, mula annoying*

okay, now berita buruk dah tiba *dia dah maiii dah*

okay, aku cukup stress hidup dalam komuniti mahasiswa yang macam tu. macam mana? yang tak spesifik, tak jelas dan kabur. aku pakai glasses pun still kabur? apekah? LAME JOKE HAN! haha. okay, macam yang korang tahu, Uni aku ni lain sikit la aku habaq hang. aku rasa pengurusan dia paling tak bagus. sebab slow sangat. aku dikhabarkan cuti sehingga tanggal 26 Feb. so, aku book tiket dah, nak balik on 25th. lalu, aku dikhabarkan yang aku kena balik lebih awal. LEBIH AWAL!

huh? cak mano biso jadi cak ini? awalnya, aku dikhabarkan berita ni before aku book tiket tapi dia hanya cakap macam tu in FB tanpa penerangan yang jelas. boleh tak aku nak cakap, macam babo? (bodoh?). just tulis tu as info without telling anything. no explanation at ALL. kan cambangang namanya *ahh, Han si kasar dah muncul* . when we ask what is that, like a lot of Malaysian student ask, sorang pun tidak reply? weii, kami bukan classmates korang ke? Geram. so since some of my chingus (friends) dah book ticket, so I also booked jugak. Sebab semua dah janji. selepas semua dah settle, dah book, dengan tiba tiba mereka cakap, okay korang kena balik before 24. sebab korang kena isi borang semester. Okay, memang tak tahan. Sistem baru la sangat? Pengurusan macam apa? Sungguh slow -.- cak mano nak maju beee? isssh, bengang aku. jadi pendek terus cuti aku. Menyampah gila. Baik tak payah balik kau tahu!

*hensem sangat, usha saaaaat*

so, aku dah book tiket. now what? change the date? susahkan hidupku macam ni? kenapa kenapa? so, now, I have to do it all. I mean buy important stuffs, enjoy my days dengan express, pack my luggage. Qada mana yang patut se express mungkin. Yeay. wait, can I curse?

Okay, aku memang cool, now dah cool. esok tunggu kena lecture dengan boss besar. dia akan cakap bla bla bla bla semua. why everything pasal me not going smoothly la, bla bla bla. dah la SUJU nak mai aku dengar! Okay, sumpah tension!

for now, aku nak cakap, bila kita terlalu slow, banyak benda tak maju.

kbai;

han


p/s: Lengchai sssi, IMY

No comments: