Saturday, March 17, 2012

#33


hey, apa khabar?sihat? aku di Palembang ni, sihat alhamdulillah.

Ini aku nak habaq mai, mama aku call tadi cakap dia nak mai Mei ni. Ha, hambik kau. Aku tak gembira langsung *pelik* Kenapa? Sepatutnya aku bersyukur kan? But why? aku rasa tak suka dan harap mereka tak datang. apekah semua ini?

sebabnya mudah, waktu mereka datang tu sangat tak kena dengan jadual aku. hari mereka datang, aku sibuk be royal rumble dengan kampus sana. Balik pun entah jam berapa. Lepas tu, esoknya aku ada diskusi pasal kes buat kali terakhir *ini semua based on jadwal* , nasib baik ada satu hari cuti before case presentation. masa case presentation tu lah mereka akan balik. So, amacam?

Nak kata sini best, biasa je. Boleh kata bagi aku,tak adalah menarik sangat. Bukan sebab tu je. tapi itu minggu terakhir sebelum exam T.T dah la uni aku ni tak main study week. so, faham faham je lah -.- sambil berkelas sambil berstudy. Kau tak pernah rasa kan? Kalau setakat zaman sekolah tu, ada kot revision. Haihh, why mama? Why must on that date? Can't you come on my birthday? T.T

korang mungkin kata, baru study, dah tak ada masa untuk parents. nanti dah kerja agaknya macam mana? wey, kalau dah kerja tu,lain. kalau kerja, mesi dekat negara aku kan. yang aku dah tahu selok belok. ini negara orang ngeng. tempat pun aku kurang tahu. lagian nak bawak mereka. lepas tu, kalau hotel dekat dekat harga murah macam kau lepak kat malaysia tu tak apa, ini mahal kau tahu, semua nak 4 5 stars je kalau mereka datang, jarak tempat aku tinggal maybe agak jauh dari hotel mereka -.- trip mereka singkat and dalam waktu yg sangat salah. they should ask me first.

Ini bukan pasal aku pentingkan diri. Ini pasal keadaan sebenar. Can you imagine, my parents got no idea about palembang, nak pergi sana sini macam mana, kondisi lagi -.- and without me, or other people, they might not enjoy their trip kan? So, I will feel guilty. But, at the same time, I got exams. I need to do revision. You might think, oh buat la revision awal, senang nya cakap. kau try la. Aku nak tengok. Kau tak boleh nak samakan uni kau dengan uni aku. Serius T.T Uni kau bagi kau study week kan? boleh study la juga. kami sambil berpraktikal, sambil berkelas, sambil berexam. tarikh pun selalu tukar tukar. Aku malas nak terkejar kejar. Kalau dekat tak apa, serius. Ni kalau dah dengan kelasnya lagi, dengan revisi nya lagi, memang tak mampu la aku nak bersama mereka. Maybe aku buat hal aku, mereka buat hal mereka. Okay, sounds sangat teruk but cuba letakkan diri anda di tempat saya. Okay?

Kalau parents datang, tapi awak busy, guilty kan? Kalau nak bersama mereka, enjoy pergi sana sini, memang buku tak bersentuh, lagi aku memang tak ada study week, hancus la paper aku. Guilty kan? Maybe minggu terakhir tu la assignment nak banyak. Lepas tu, parents tak tahu nak pergi sini sana. and so do me, sebab aku masih blurr dengan sini, mesti la tak best. Lagi aku kena kejar kejar dengan diskusi dan tak tumpukan perhatian, nilai konfem teruk, jelek bak kata orang sini. So, rasa guilty kan?

Kesimpulannya, aku tak ada perasaan gembira langsung mereka nak datang. I just hope they cancelled their tickets or change date. seriously don't want them to feel bad and at the same time I feel guilty. If they can understand my situation :'( Kenapa lah hati mama nak sangat datang sini? TAK ADA BENDA OKAY. ish

okay, rasa down. aku benci situasi macam ini. aku bukan tak welcome mereka, it's just masa tu salah. I've told them I have paper on May, but why? :'(

kbai;

han

8 comments:

Ramiza said...

i hope that everything will work out for you!

han eba said...

thanks yowww

airayaya said...

ce ko terus terang kat parents ko, gitaw situasi ko skrg, myb dorang leh tukar plan/tarikh? try la. oh btw, ku akan ke jogja/yogya (?) bulan depan ^^

han eba said...

aku dah berterus terang laaaah. haha. tu rasa guilty. aiceh, ole2 buat aku? LOL

airayaya said...

lol. sebelum ku kasi ole2 kat ko, mana ole2 aku dari palembang? :P

han eba said...

aku lama lagi kat sini. so bile2 boleh bagi ko.(inshaAllah) hahahaha

nurul norman said...

gila ahh =O
anyway, insyaAllah everything gonna be okay, believe me =]

eqbariah baharuden said...

kekeke