Thursday, March 22, 2012

#35

hey yo everyone. how are you? cehhh, bajet cakap omputih. aku lately asyik type bahsa omputih, ada dah tersentap dah ingat aku bajet terer english. well, I'm not good in English. nak kata perfect, lagi gila. HAHA.

so, post aku kali ini nak habaq mai yang aku dapat result sem 1, cukup cukup makan. betul betul pass weyh *hip hip hooray* Alhamdulillah. But, of course la kena berusaha lebih kerasa lagi sebab kalau aku duk dapat pointer cukup cukup makan tu, memang tak grad lah aku kan. Ah hai. Pointer aku tu gred C kau tahu. *segan jap* but apa yang bestnya pasal Uni aku yang aku duk komplen tak ada study week itu adalah kami dibenarkan mengambil semula exam yang nilainya tu kita tak puas hati. Kiranya, untuk perbaiki pointer kita. Ia dipanggil, remedial. Memandanglan nilai aku tu C, so aku bercadang mengambil semula ujian itu. Kesemua paper wey. 5 blok, amacam mencabar tak? Heheh. Demi memperbaiki pointer, aku kena jugaklah. No choice. So maybe, cuti sem aku nanti, aku bazirkan di sini selama dua minggu *kalau tak salah* . Itupun kalau aku dapat chance nak ambil la. Mana tahu ramai sangat nak ambik kan -.- *apa aku ngarut*

Mesti ada orang tanya, apa parents aku duk habaq dekat atku kan? Well, mereka just suruh aku jangan sedih *obviously aku tak sedih sebab diriku dah terbiasa dengan pointer macam ni* dan mereka kata usaha lah lagi. InshaAllah boleh. Btw, actually aku cuak sebab takut tak dapat pinjaman but my mom said, it's okay if I didn't get. *okay,kira aku tak terikat dengan kontrak kerajaan kalau aku tak buat pinjaman?* Ok, sangat bagus di situ *HAHAHAHA* But, kesian lah dekat bapak aku -.- Okay, okay fine aku usaha sampai dapat, inshaAllah

Some of my friends ada yang fail dan aku kesian juga. Aku pun cukup cukup makan. Thanks to Allah. Bermakna sangat tu. Tak perlu dapat cemerlang, lulus pun aku dah rasa bahagia. Alhamdulillah. Lulus lulus jugak, tapi tak kompeten. InshaAllah aku akan perbaiki diri :) Memandangkan sistem dekat sini sangat strict, so aku pun lately terlalu strict pada diri sampai blog pun macam dah jarang update *actually, aku banyak kerja*

Today, aku dah belajar cara ukur tekanan darah :) Yohoo. Aku dah ada stethoscope sendiri dan juga tensimeter sendiri. Best gila weyh. But, aku namakan stethoscope aku dengan nama lecturer yang aku rasa dia handsome masa muda, *well, dirahsiakan di sini* Tensimeter tu nanti aku fikir nak namakan dia apa. Satu benda yang aku suka pasal stethoscope aku adalah dia bewarna biru. ELF weyh, jangan main main. Destiny dia dengan aku oh :) Namun begitu, aku masih belum pro dalam praktis check darah ni *ok down kejap* Susah gila lah aku nak cari arteri arterinya ha. Tak apa, nanti praktis lagi. Siapa nak jadi patient aku? Biar aku test semua praktis ni dekat hang? Mai mai. LOL.


okay, gtg. Actually aku tengah kemas bilik ;B esok cuti hoi, HAHA. bahagia gila. Okay, soon my schedule sangat pack. Maaf kalau tak ada entri emosi dekat sini. Doakan aku berjaya. InshaAllah :)

kbai;

han

p/s: khas buat korang terliur. ni aku tangkap masa dekat mall:)

2 comments:

nurul norman said...

cantik stethoscope kau =D kte offer diri jadi patient kau yang first. amacam ? heeheheww~

eqbariah baharuden said...

berani ke?