Friday, July 11, 2014

Fangirl tak fresh

Hello there! Hi!

Okay, ini serious. Nak mengimbau zaman gila fangirl. Memang power bila kenang dan baca balik blog lama. Siapa yang follower dari Saranghae tahulah pasal ni. Sebab dulu kat Saranghae diriku banyak update pasal Korean stars. Heok!

Dulu, everyday mesti update blog. Mesti download gambar oppa and favorite singer. Check out certain blog yang hobi sama yakni berkpop, bercinta bagai nak rak dengan update cerita baru pasal oppa. Banyak lah. Memang zaman tu, zaman di mana, everything we can do seiring sejala gitu. Kat meja tampal gambar oppa, learn hangeul. Tengok mv oppa hehari kat youtube. Aku ada satu MV yang setiap kali sebelum aku pergi tusyen, aku akan tengok. Nak tahu MV apa? She's Gone by Super Junior. Haaa, tu MV performance sebenarnya tapi best. Masa tu suka tengok sebab ada part tu donghae cam bajet tarik suara. Sebab tu. Pastu selalu tengok Rokkugo punya MV, FT Island dan banyak lagi. A lot.

Everyday mesti layan drama dekat 8tv. Tak boleh kalau sehari terlepas. Pastu cerita dengan cikgu pasal cerita tu. Wow, I miss djaman dedulu. Kekekeke. Yes, banyak drama tengok. Sikit pun tak menganggu. Sebab buat benda yang kita suka takkan pernah rasa terbeban. Lepas tu, dah habis siri tu, start ah cari CD sebab nak tengok ulang-ulang. My fav drama will always be Lovers in Paris. Tak boleh kot kalau tak tengok. Setiap tahun mesti tengok, tak tahu kenapa , ada sesuatu dari drama tu yang macam menyentap super power perasaan ku. Maybe sbb pelakon dia power buat aku immersed sekali lol.

Slowly masuk matriks, banyak dah tinggal tapi still catching catching jugakla. Update blog bebila ada jumpa komputer, pegi bilik kawan yang maju sebab ada laptop dan juga hard disk. Tengok lah drama dari diorang, kekadang MV baru yang diorang download. Pastu dari situ start running man. Haaaaa, walaupun begitu masa tu I am not dekat with those things sebab kekonon nak study well lah kan. Lagu korea je aku download bebanyak masuk dalam phone, bila dah beli iPod masuk dalam iPod. Lepas habis je matriks semua, banyak masa dibuang kat rumah dengan fangirl over Donghae. Dan seangkatan nye lah kan

Masuk Uni, hmmmm memula je go crazy, beli drama layan MV . but makin lama makin busy dan , tak mungkin ada waktu nak memastikan diri ini up to date dengan hidup oppa, maka banyak juga ku tak tahu. dari scope luas kpop tu, seluas luas kpop tu, akhirnya I only care pasal certain part, certain person  je. Yes, every of us macam tu. Drama tu kalau ada yg best or ada sumber, melayan la. Kalau tak, tidak adalah. Macam tu. Makin bertambah tahun degree, makin sikit aktiviti fangirl. Aku jadi selfish pentingkan tidur aku dan rehat aku, hahhahaha. Yelah memang tak ah nak 24h diupdate dan terupdate pasal oppa sebab aku pun tak terupdate lol. Cuma Running Man je update sebab banyak sumber. Hehehe.

Siapa sangka kan, selama beberapa tahun hidup bersama oppa, unni dan kpop kdrama ni, akhirnya ada juga rasa macam dah nak sampai penghujung. Maybe one day, dalam hati kita masih fans, masih minat but that time surely busy with commitment and many things. Busy with life yang reality. Even waktu sekarang, dengan hanya belajar SAHAJA pun dah tak mampu nak membawa mereka seiring kita, apatah bila dah kerja. But I will stay as their fans sampai sudah benar benar sampai waktu untuk stop. Well setiap yg mula, pasti ada pengakhiran. Cuma waktu je membezakan. Camtu.

As aku pun dah nak start dengan tesis pastu slowly masuk clinical year, aku tak rasa aku ni akan jadi se update sekarang. Sebab yang sekarang pun tak seupdate dulu. Fangirl itu akan jadi sebahagia dari hidup suatu hari nanti.

Korang pun macam tu kan? Hahaha.

Han

No comments: